ЗМІ: У СІЗО Юрію Луценко дали кличку "Юзик", а судді Зваричу - "Мюнхгаузен"

Поділитися
© trkterra.ru
Ув'язнені столичного слідчого ізолятора № 13 (Лук'янівське СІЗО) прозвали колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка "Юзик". Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на одного з колишніх ув'язнених, який залишив нещодавно СІЗО.
За словами джерела інтернет-видання, Луценка - досить міцний чоловік, але в нього маленькі очі, які рідко дивляться прямо, частіше бігають. Під враженням від цього ув'язнені своєрідно переінакшили ім'я "Юрій".
Крім того, як зазначило джерело, ув'язнені не люблять колишнього міністра. Крім звичайної нелюбові до міліціонерів, вони на нього особисто ображені. Нещодавно Юрій Луценко заявив у телеефірі, що у колишнього заступника міністра юстиції, а нині підозрюваного в підробці документів Євгена Корнійчука в камері встановлена кухонна плитка, на якій він смажить собі голубці. Оскільки будь-яка інформація про недозволені у в'язниці зручності означає додаткові перевірки, в'язні вирішили, що Луценко їх підставляє.
Як стверджує той же колишній ув'язнений, вікна камери Луценко виходять на прогулянковий двір, і цим користуються недоброзичливці. Коли їх виводять на вулицю, вони голосно і нецензурно ганьблять колишнього начальника міліції, чудово знаючи, що той їх чує. До речі, камера Луценка, на думку бувалих жителів в'язниці, вважається однією з найбільш незручних у тому крилі - сирою і холодною.
Колишнього суддю-колядника Ігоря Зварича ув'язнені прозвали "Мюнхгаузеном". В основному - за вуса, і крім того, іноді він робить заяви, до яких в'язні ставляться недовірливо. Наприклад, неодноразово говорив, що його хочуть убити.
Проте він сказав, що співробітники СІЗО ставляться до Зварича без особливої поваги; зокрема - помістили його в так звану "сороковку", тобто камеру, розраховану на 40 осіб. Фактично ж у ній може бути і 60, і навіть більше, а на ліжках люди сплять у дві, іноді й три зміни.
Як стверджує очевидець, у грудні минулого року серед ув'язнених ходили чутки, що буквально днями буде закінчено ремонт у "VIP-камері", яку підготовлено спеціально для Юлії Тимошенко. Саму цю камеру ніхто не бачив, а вже в січні чутки про неї затихли остаточно.
Нагадаємо, 25 лютого Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського суду від 16 лютого про продовження терміну перебування під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка.
Нагадаємо, Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
29 грудня 2010 екс-міністру пред'явлено звинувачення з епізоду в справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Луценко пред'явлено звинувачення за статтею 364 частини 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).
За матеріалами: ТСН.ua
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі