Меркель: Частка жінок на вищих постах в економіці Німеччини занадто мала

Поділитися
© retail-guru.com
Ангела Меркель вважає, що частка жінок, що обіймають менеджерські посади в економіці Німеччини, дуже мала. Канцлер ФРН закликала керівництво німецьких компаній надавати їх співробітницям більше шансів для кар'єрного росту.

Німеччина посідає одне з останніх місць в світі за часткою жінок, призначених на адміністративні посади, особливо на великих підприємствах, заявила А. Меркель у своєму традиційному щотижневому відеозверненні, яке цього разу було присвячене святу 8-го березня - Міжнародного жіночого дня.
У зв'язку з цим канцлер ФРН закликала керівництво німецьких компаній надавати їх співробітницям більше шансів для кар'єрного росту. Одночасно вона висловила намір найближчим часом провести з представниками економіки ФРН «цілеспрямовані бесіди», щоб частка жінок на менеджерських позиціях у підсумку зросла.
Критично оцінила А. Меркель і ту обставину, що в багатьох країнах жінки досі позбавлені елементарних прав. «Вони не можуть з'явитися в поодинці на публіці, не має права вирішувати, ким їм працювати і взагалі - чи можуть вони працювати», - сказала глава німецького уряду та підкреслила необхідність боротися з цими «і багатьма іншими несправедливостями». За словами А. Меркель, майбутнє свято має сатити «стимулом до того, щоб добиватися істинної рівноправності жінок у повсякденному житті».
«Сьогодні можливо багато чого з того, що було неможливо раніше, але і зараз жінки отримують менше грошей порівняно з чоловіками на одній і тій же роботі», - зазначила вона.
За матеріалами Deutsche Welle
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі