Росія не має наміру відмовлятися від українського літака Ан-148

Поділитися
© Леоніда Левіта
Незважаючи на нещодавню катастрофу літака Ан-148 співпраця щодо проекту між Україною і РФ буде продовжуватися. Про це заявив генеральний директор федерального державного унітарного підприємства «Рособоронекспорт» Анатолій Ісайкін.

«Сам літак затребуваний. Багато країн цікавляться саме цією моделлю (Ан-148). У будь-якому випадку, після оприлюднення офіційної комісією результатів розслідування ця співпраця продовжиться», - сказав Ісайкін.

Нагадаємо, 5 березня 2011р. у Білгородській області при виконанні учбового польоту, розбився Ан-148. Він впав у 200 метрах від житлового будинку. Літак загорівся ще в повітрі, у нього відвалилася хвостова частина. У результаті катастрофи загинули шість членів екіпажу: командир - заслужений льотчик-випробувач РФ Юрій Зубрицький, заслужений штурман РФ Володимир Ясько, бортовий інженер-випробувач Олександр Корольов, провідний інженер з льотних випробувань Анатолій Самошкін, а також пілоти з М'янми Хтен Лін Аунг і ЗАУ Хтун Аунг.

Як раніше повідомляв Слідчий комітет РФ, в якості однієї з версій причин катастрофи Ан-148 розглядався теракт. Слідство також розглядало як ймовірні причини катастрофи помилку пілота, заводський брак літака і неякісне паливо.


Фахівці українського Авіаційного науково-технічного комплексу ім.Антонова і російського льотно-дослідницького інституту ім.Громова зуміли розшифрувати параметричний бортовий самописець літака Ан-148, що розбився 5 березня у Білгородській області. Згідно з результатами розшифрування, причиною аварії нового пасажирського лайнера під час льотних випробувань стало «перевищення швидкості».

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі