Україна опинилася за бортом світового рейтингу репутації ВНЗ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У рейтингу найкращих університетів світу World Reputation Rankings за версією впливової британської газети The Times українських ВНЗ традиційно немає.

Варто зазначити, що до цього рейтингу не увійшов жоден український університет, втім, як і будь-який інший університет країн СНД. Винятком став тільки лише один російський університет - МДУ ім.Ломоносова, що посів 33-тє місце, але який при цьому відсутній у загальному рейтингу ВНЗ World University Rankings.

Найвищий показник у World Reputation Rankings у Гарвардського університету, який також
посідає перший рядок у загальносвітовому рейтингу ВНЗ World University Rankings.

Його репутацію оцінено у100 балів (для прикладу, у російського МДУ - 9). Дослідники відзначають, що бренд Гарварду, згідно з даними компанії Interbrand, оцінюється дорожче брендів Nike і Pepsi - у $15,58 млрд. Для прикладу, найдорожчим брендом за версією Interbrand є Coca-Cola, марка якої коштує понад $70,45 млрд доларів, Nike - $13,7 млрд, Pepsi - $14 млрд, Sony - $11,36 млрд. Пишатися вагомістю бренду можуть також Стенфорд ($10,692 млрд), Берклі ($2,315 млрд), Кембридж ($1,967 млрд) і Оксфорд ($1,467 млрд).

Друге місце
у репутаційному рейтингу дісталося Массачусетському технологічному інституту, третє - Університету Кембриджу. Далі у десятці йдуть Університет Каліфорнії в Берклі, Стенфордський університет, Оксфорд, Прінстон, Токійський університет, Єль, Каліфорнійський технологічний інститут.

Укладачі рейтингу відзначають посилення позицій японських ВНЗ, хоча в загальносвітовому списку вони представлені не так сильно. У числі сотні інститутів з найкращою репутацією крім Токійського університету присутні чотири навчальні заклади, в тому числі Університети Осаки та Кіото. Найсильніші позиції у США - до першої сотні входять 45 ВНЗ.

З китайських ВНЗ найвищу позицію - 35-ту - зайняв престижний Університет Цінхуа, що займає у загальносвітовому рейтингу 58-ме місце.

Перелік ВНЗ зі світовою репутацією складається журналом за результатами опитувань більше ніж 13 тисяч вчених і згідно з 13 критеріями, серед яких рівень освіти, обсяг наукових досліджень, цитованість в наукових журналах, інноваційність та запровадженість розробок у промисловість, рівень обміну студентами. Рейтинг складався за результатами обробки даних агентством Thompson Reuters і соціологічною компанією Ipsos.

За останні сім років, які Times складає рейтинг світових
ВНЗ жоден з українських вищих навчальних закладів не потрапив ані в першу, ані навіть у другу сотню кращих.

За матеріалами: The Times Higher Education, Bfm.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі