Кабмін вирішив, як буде вшановано пам'ять покровителя Януковича

Поділитися
© dp.ru
Кабінет міністрів України затвердив план заходів з підготовки та святкування 90-річчя з дня народження льотчика-космонавта Георгія Берегового. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну № 178-р, що було опубліковане на офіційному сайті КМУ 10 березня.

Планується проведення тематичних уроків, фотовиставок, конференцій, бесід та лекцій у вузах (НТУ "КПІ", Національному авіаційному університеті та ін), школах, бібліотеках та на підприємствах ракетно-космічної сфери.
Також уряд вирішив ввести в обіг ювілейну поштову марку і конверт, а також - ювілейну монету, присвячену 90-річчю з дня народження Г. Берегового.
Карлівській райадміністрації та Полтавській облдержадміністрації Кабміном доручено встановити пам'ятник Г. Береговому на його батьківщині - у селі Федорівка Карлівського району, Полтавської області.
Крім того, уряд доручив Донецькій обладміністрації, Донецькій облради і Єнакіївській міськраді опрацювати питання перейменування Музея історії міста Єнакієве у "Музей імені космонавта Георгія Берегового" і створити в музеї експозицію "Сто життів в одному".
Військовий льотчик, космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Г. Береговий народився 15 квітня 1921 року. Помер в 1995 році, похований у Москві на Новодівичому кладовищі.
Нагадаємо, саме завдяки зверненню в грудні 1978 року Г. Берегового, який був тоді депутатом Верховної Ради СРСР, в Донецький обласний суд були визнані безпідставними обидві судимості (1967 і 1970 років) майбутнього президента України Віктора Януковича.
Відомо також, що згодом Г. Береговий допоміг В. Януковичу стати членом КПРС і зробив його своїм помічником і довіреною особою.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі