Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про держзакупівлі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Верховна Рада прийняла за основу урядовий проект змін до низки законів з питань державних закупівель № 7532. "За" проголосувало 254 народних депутата.

Проект пропонує спрощений порядок закупівель підприємствами, уточнення підстав для застосування процедури закупівлі в одного учасника, новий механізм закупівлі в одного учасника, відповідно до якого немає необхідності отримувати погодження уповноваженого органу в сфері держзакупівель.
Також пропонується встановити повний перелік випадків, за яких можлива заміна істотних умов договору про закупівлю.
У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що його прийняття "дозволить" розблокувати "здійснення закупівель замовниками, забезпечить належні умови для здійснення державних закупівель та вирішення актуальних соціальних питань безперервного процесу харчування особового складу Збройних Сил України, а також дітей та учнів (студентів) навчальних закладів , вирішить проблемні питання застосування замовниками в сфері державних закупівель норм Закону України "Про здійснення державних закупівель" ".
Як повідомлялося, вчора, 14 березня, президент України Віктор Янукович поквапив депутатів з прийняттям законопроекту, що стосується державних закупівель.
Раніше, в кінці лютого, Європейський Союз прийняв рішення призупинити надання Україною бюджетної підтримки розміром у 116 мільйонів євро, покаравши таким чином Україну за невиконання взятих на себе зобов'язань відповідно до закону про держзакупівлі.
За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі