Севастополь буде домагатися збільшення компенсацій до міськбюджету від дислокації ЧФ РФ

Поділитися
© st.free-lance.ru
Голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов має намір домагатися зміни механізму розрахунку компенсацій втрат доходів бюджету Севастополя від дислокації Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ).

"Ми вважаємо більш правильним і внесли пропозиції до Кабінету міністрів України, щоб методику розрахунку компенсації прив'язати не до ставки земельного податку, а до ставки орендної плати. Вважаємо, що розмір ставки орендної плати на земельних ділянках, на яких базуються військові формування Чорноморського флоту Російської Федерації, має складати 3% починаючи з 2012 року і 4% при розрахунку починаючи з 2013 року і на подальші роки. речі, це середня ставка по місту", - сказав В.Саратов.

Сьогодні ж, як стверджує градоначальник, "Мінфін з розрахунку 1%, як належить за земельноим податком, перераховує Севастополю 117 млн ​​грн. Щоправда, цього року ця цифра індексується".

Як відомо, відповідно до угоди між урядами України і РФ встановлено, що платежі за перебування на території України ЧФ російська сторона здійснює шляхом зменшення державного боргу України перед Росією щорічно на 97,75 млн дол. Починаючи з 2003 року, Севастополю передбачається субвенція із загального фонду державного бюджету. Відповідно до угоди, російська сторона під дислокацію ЧФ займає площу 3312,49 га.

В.Саратов раніше вже заявляв, що підписання угоди про продовження термінів базування ЧФ РФ у Криму не призвело до активізації економічного життя в регіоні.

За матеріалами „Інтерфакс-Україна“

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі