Бізнесмени в уряді стали ще багатшими

Поділитися
Політики-бізнесмени, які з приходом до влади Віктора Януковича зайняли міністерські пости, в 2010 році стали багатшими.

Про це свідчить рейтинг 200 найбагатших людей України 2011 року, що був складений журналом «Фокус».

Найбагатшим в уряді виявився Андрій Клюєв, який обіймає посаду першого віце-прем'єр-міністра - він на 25-му місці. Їх спільні з братом Сергієм Клюєвим капітали експерти рейтингу оцінили в $900,8 млн (за рік вартість активів братів збільшилася більш, ніж удвічі). Базова фінансово-промислова група (ФПГ) сім'ї Клюєвих - донецька компанія «Укрпідшипник».
Ненабагато відстав віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко - він займає 30-у позицію в рейтингу. Незважаючи на те, що в загальному заліку він опустився, але вартість його активів за рік зросла з $ 572 млн. до $ 796 млн.
Зміцнив свої позиції голова Служби безпеки України (СБУ), співвласник UAInter Media Group Валерій Хорошковський (42-е місце). Вартість його активів рік тому становила $ 357 млн., згідно з новими даними - $ 430 млн.
Ще один бізнесмен в уряді - віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков також додав у фінансовій вазі. Співзасновник групи компаній «Конті» наразі на 59-му місці з капіталом $ 293 млн. (+15% за рік).
На 77-му місці в рейтингу засвітився новий голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов, особистий статок якого експерти оцінили в $ 190 млн.
Нагадаємо, що номінальний ВВП України в 2010 році збільшився на 4,2%. Середньомісячна номінальна заробітна плата у порівнянні з попереднім роком зросла на 20% і склала 2239 грн.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі