Банк «Київ» не хоче об’єднання з «Укргазбанком»

Поділитися
Голова правління банку «Київ», 99,93% акцій якого після рекапіталізації належить державі, виступає проти можливого злиття з іншою рекапіталізованою фінустановою – «Укргазбанком».

«Я б дуже зважено підходив до прийняття таких рішень. Загальновідомо, що позитивний ефект від об’єднання досягається при злитті безпроблемних (здорових) структур, причому в умовах зростаючого ринку, що динамічно розвивається. У нашому випадку відбудеться злиття різнорідних фінансових проблем двох структур, і що не менш важливо – управлінська і технологічна дезорганізація», - заявив Андрій Гриців, якого цитує прес-служба банку «Київ».

Він підкреслює, що у разі злиття виникнуть проблеми з вибору і переходу на єдину IT-технологію, операційні системи, бухоблік, комунікації і т.д. «В умовах згортання діяльності структур здійснити успішно такі процедури неможливо», - вважає голова правління «Києва».

В свою чергу він зазначає, що сьогодні і «Укргазбанком», і банком «Київ» проведена величезна робота по класифікації «проблемки», розроблені різні механізми повернення проблемних активів. «При злитті робота з проблемною заборгованістю знову загальмується, а напрацьовані механізми втратять свою актуальність», - нарікає банкір.

За словами керівника банку «Київ», останнім часом банк не відчуває істотних потреб у додатковому капіталі. «Банк бачить збільшення капіталу за рахунок повернення проблемних активів і реалізації основних засобів, які не використовуються в операційній діяльності», - зазначив А.Гриців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі