Герман: відкриття справи проти Кучми показало, що в Україні немає вибіркового правосуддя

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Заступник глави адміністрації президента України Ганна Герман уважає, що кримінальна справа проти другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми свідчить про те, що в України немає вибіркового правосуддя й політичних переслідувань. Про це вона заявила в інтерв'ю 5 каналу.

«Те, що зараз справу цю порушили – це свідчення того, що в Україні нема жодних, якихось ухилів, переслідувань, якихось політичних мотивів у тому кого притягати до відповідальності», - сказала Г. Герман.

Чиновник підкреслила, що не можна називати людину злочинцем, поки суд не довів її провину.

«Кожен повинен відповісти за те, що він робив. Не можна звинувачувати людину, коли суд не довів її провину. Всі люди - і президенти, і звичайні громадяни - рівні перед законом. Не можна називати Кучму злочинцем і говорити, що його треба судити, коли не доведена його вина», - сказала Г. Герман.

Нагадаємо: другого главу держави Леоніда Кучму підозрюють у перевищенні влади, незаконних дорученнях посадовим особам МВС, що призвели, згодом, до вбивства Г. Гонгадзе. Також Генпрокуратура визнала речовими доказами скандальні плівки екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі