КМДА просить Київраду почекати з забороною продажу алкоголю в кіосках

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київська міська державна адміністрація запропонує Київраді відкласти набуття чинності рішення про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів у торговельних площах менше 40 кв. м. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов.

За його словами, це рішення має складності з його виконанням, оскільки воно вступає у протиріччя з чинним законодавством і викликає протести підприємців.

О.Попов звернув увагу на те, що вже пройшли акції протесту людей, які торгують у МАФах, а також є звернення громадських організацій національного рівня стосовно того, що це рішення Київради потрібно коректувати.

Він зазначив, що дане коректування може стосуватися як термінів набуття чинності документа, так і підходів до реалізації згаданої продукції.

О.Попов відзначив, що згідно із законодавством, не можна торгувати алкогольними напоями у торгових об'єктах менше 20 кв. м, а у рішенні сесії - менше 40 кв. м. «Тобто, воно вступає у протиріччя з чинним законодавством, і це потрібно доопрацювати. Ми не можемо зараз прийняти такі санкції і прибрати, наприклад, якийсь кіоск, а завтра будемо в суді відповідати, що порушили законодавство», - зазначив він.

Враховуючи це, за словами О.Попова, депутатам Київради буде запропоновано внести зміни у прийняте рішення. «Тому буде дискусія ще з міською радою. Моя пропозиція - відстрочити поки виконання цього рішення хоча б на кілька місяців, щоб доопрацювати його і підготувати в такому варіанті, який не буде викликати конфліктних ситуацій і буде відповідати закону», - сказав О.Попов.

Нагадаємо, що у грудні 2010 року Київрада ухвалила рішення, яким заборонила з квітня 2011 року продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива і сигарет у МАФах площею менше 40 кв. м.

Підприємцям дано три місяці для того, щоб вони змогли змінити асортимент продукції, яку реалізують у МАФах, що мають площу до 40 кв. м. У квітні почнуть притягати до відповідальності тих підприємців, які не дотримуються певних обмежень.

Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм (МАФ) 21 березня 2011 року заявила, що звернеться до суду з вимогою визнати недійсним рішення Київської міської ради від 23 грудня 2010 року щодо обмеження торгівлі в МАФах алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом та тютюновими виробами.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі