Режим Каддафі провів таємні перемови з Лондоном

Поділитися
© ols.ru
Режим Муаммара Каддафі провів таємні перемови з британською владою. Про це в четвер, 31 березня, повідомили на сайті газети The Guardian.

Згідно з інформацією видання, до Великобританії з цією метою був направлений Мохаммед Ісмаїл - один з найближчих помічників сина лівійського лідера, Саїфа Аль-Іслама.

Про те, що Ісмаїл нещодавно побував у Лондоні, газеті стало відомо від джерел у британському уряді.

Поїздка Ісмаїла стала, ймовірно, одним з етапів перемов між лівійськими чиновниками й Заходом, з допомогою яких лівійський режим в останні тижні намагається знайти вихід із ситуації, що склалася в країні .

Важливу роль у цих перемовах, на думку видання, грають сини Муаммара Каддафі, які, за словами джерел в їхньому оточенні, розглядають зокрема можливість вивести з гри свого батька, щоб не допустити радикальної зміни влади в країні.

Інформація про таємні перемови помічника Каддафі з британцями потрапила в пресу наступного дня після того, як до Великобританії прилетів міністр закордонних справ Лівії Муса Куса. Він прибув з Тунісу 30 березня, повідомив британській владі, що покинув свій пост, і попросив притулку.

Наразі Кусу допитують співробітники британської розвідки.

Крім того, британська влада повідомляла, що Каддафі зреклися також лівійський міністр у справах Африки Алі аль-Треки та заступник лівійського посла у Великобританії Тарек Халід.

Однак у Лівії триває протистояння військ, лояльних до Муаммара Каддафі, й повстанців, що вимагають у нього відмовитися від влади. Повстанців підтримує авіація коаліції західних країн - США, Великобританії й Франції. Жодній зі сторін поки не вдається домогтися помітної переваги.

За матеріалами The Guardian

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі