У Кореї розстріляли міністрів, що винні у зростанні цін і витоку інформації

Поділитися
У КНДР розстріляно колишнього міністра шляхів сполучення Кім Йон Сама і екс-міністра фінансів Мун Іль Бона. Про це з посиланням на північнокорейське джерело повідомляє південнокорейська газета TheChosunilbo.

Перший обіймав посаду упродовж десяти років (1998-2008) і був звинувачений у витоку секретної інформації про розклад, за яким прямував спецпотяг лідера Північної Кореї Кім Чен Іра в 2004 році. Нібито, у результаті цього витоку, у квітні 2004 року на одній зі станцій було здійснено теракт, який було розцінено як замах на голову КНДР, що повертався з Китаю.

Екс-міністра фінансів було страчено у зв'язку з невдачами грошової реформи, що призвела до зростання цін і дефіциту товарів. Раніше за тим же обвинуваченням було страчено голову Планово-фінансового відділу ЦК Трудової партії Кореї Пак Нам Гі. За повідомленням джерела корейської газети, Мун Іль Бон не був причетний до підготовки реформи, проте став жертвою народного невдоволення, яке не вщухло після першої страти.

За повідомленням іншого джерела, чистки у Північній Кореї почалися після того, як Чен Уна, син Кім Чен Іра, було оголошено наступником батька.

Уряд Південної Кореї підтвердив інформацію про розстріл Кім Йон Сама, у той час як стосовно Мун Іль Бона інформація перевіряється.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі