Гриценко звинувачує Єжеля у корупції і вимагає його звільнення

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко пропонує уряду звернутися до президента Віктора Януковича з проханням звільнити міністра оборони Михайла Єжеля.

З такою вимогою він звернувся до першого віце-прем'єра України Андрія Клюєва в понеділок, 4 квітня, під час засідання погоджувальної ради.

"Вже ваше Міністерство економіки М.Єжель корумпує. Але вас, як чиновника, це повинно було б вже зупинити", - заявив А.Гриценко.

Він нагадав, що коли виник скандал із закупівлями продуктів для харчування солдатів, уряд вніс законопроект, який парламент дуже швидко підтримав і президент відразу підписав. Даний законопроект давав право продовжити договір щодо постачання харчування солдатам до 31 березня.

Він так само підкреслив, що за цей час М.Єжель мав провести нові тендери. "Міністр і не збирався цього робити, і закінчилося все ще одним корупційним скандалом", - додав А.Гриценко.

"Вже з цього питання ведеться розслідування у Міністерстві економіки. І я б хотів, щоб таке ж розслідування уряд провів і в Міністерстві оборони", - сказав голова комітету.

За словами А.Гриценка, у цій ситуації відповідальність несе М.Єжель.

"Поки закон про Кабінет міністрів не підписано, я прошу вас, внесіть подання від уряду президентові про звільнення Єжеля. Тому що потім у вас такого подання вже не буде", - сказав А.Гриценко.

У свою чергу, А.Клюєв повідомив, що на даний момент йде розслідування з даного питання у Міністерстві економіки, і заступника міністра економіки відсторонено від своїх обов'язків, і "ймовірно він буде звільнено".

"На даний момент і в Міністерстві економіки, і в Міністерстві оборони теж йде службове розслідування", - повідомив перший віце-прем'єр.

«Дзеркало тижня. Україна» неодноразово писало про тіньові потоки і дивні відносини з постачальниками в Міністерстві оборони.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Віктор Янукович вкотре нагадав про "покращення життя вже сьогодні", пообіцявши, що позитивні зміни в армії відбудуться вже найближчим часом.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі