Українська громадськість виступила проти Спритка і Гарнюні

Поділитися
© ZN.UA
Представники української громадськості, діячів культури, журналістів, експертів, представників української інтелектуальної сфери, громадян України направили відкритий лист міністру закордонних справ України Костянтину Грищенку, у якому розкритикували запропоновані символи українського народу Спритко і Гарнюня.

Підписанти листа наполягаютьна тому, щоб «відкликати презентовані міністерством розробки і розпочати роботу над формуванням професійної команди, здатної адекватно визначити основні напрямки реальної стратегії позиціонування України за кордоном».

На думку підписантів листа, існуюча стратегіяпозиціонування країни за кордоном «не лише не здатна виконати поставленого завдання щодо покращення іміджу країни, а, навпаки, здатна погіршити ситуацію».

«Виконані спеціальні елементи - невідомо ким і на яких підставах визначені за символи українського народу Спритко і Гарнюня - експлуатують типово колоніальні стереотипи, іґнорують низку важливих національних ознак і є попросту образливими для національної гідності українців, як чоловіків, так і жінок. Акцентування уваги іноземців на тому, що не є правдою щодо України, в глобальному світі глобальних комунікацій до вже наявного негативного образу країни може додати ще один негатив: країна, що вводить в оману», - сказано у листі.

«Винятково PR заходами неможливо змінити імідж країни, який формується в першу чергу реальними діями та реальними фактами. І саме такі дії, спрямовані на позитивні зміни, мають бути забезпечені відповідною PR підтримкою. Стратегія не може ґрунтуватися на придуманих ідеях, які не є реальними елементами внутрішньої політики», - наголошують представники громадськості.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі