Україна збільшила транзит газу до Європи у березні на 19%

Поділитися
Транзит природного газу по території України у березні 2011-го у порівнянні з березнем минулого року зріс більш ніж на 18% і досяг 10,205 млрд кубометрів. Транспортування газу в країни Європи зросло при цьому майже на 19% - до 9,859 млрд кубометрів.

Як повідомляє прес-служба ДК «Укртрансгаз», у березні 2011-го транспортування газу для українських споживачів зросло майже на 5% - до 6,301 млрд кубометрів.

За перший квартал 2011 року «Укртрансгаз» збільшив транзит газу по території України майже на 10% - до 30,317 млрд ​​кубометрів. При цьому в країни Європи транзит зріс більш ніж на 10%, досягнувши 29,186 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, за підсумками 2010 року Україна збільшила транзит газу більш ніж на 6% - до 149,961 млрд кубометрів.

Київ неодноразово намагався переконати російську сторону у перевагах транзиту газу через територію України. Зокрема, як заявив 18 березня під час Міжнародного економічного форуму держав-учасників СНД перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, експлуатація підводних газопроводів - «Північного потоку» і «Південного потоку» - менш вигідна для Російської Федерації, ніж транзит через Україну.

Російська ж сторона не відмовляється від будівництва нових газопроводів, переконуючи, що це не відіб'ється на обсязі транзиту через Україну.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі