Більше 200 вивезених у роки війни писанок повернуться до київського музею

Поділитися
У приміщенні Національного музею українського народного декоративного мистецтва 11 квітня відбудеться урочиста церемонія передання предметів мистецтва, які було незаконно вивезено з колекції музею за часів Другої світової війни у Німеччині.

Як повідомили у прес-службі музею, під час засідання українсько-німецької комісії з питань повернення та реституції втрачених та незаконно переміщених під час та внаслідок Другої світової війни культурних цінностей, німецька сторона звернула увагу на вироби народного мистецтва, які знаходяться у Регіональному музеї міста Хохштадт-на-Дунаї.

Під час перевірки з'ясувалося, що 210 писанок і 1 таріль з цього музею мають інвентарні номери київського музею українського народного декоративного мистецтва і були незаконно вивезені за часів Другої світової.

До України культурні цінності повернулися навесні цього року під час офіційного візиту Федерального міністра закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.

Нагадаємо, як повідомляло ZN.UA, Міністерство культури України, посилаючись на законодавство, оголосило вимогу повернути на Батьківщину унікальну колекцію пам'яток трипільської культури «Платар» - до 20 квітня 2011-го року. Це може мати наслідки для України у вигляді міжнародного скандалу і нерозуміння української позиції американською стороною.

За матеріалами: ЛІГАБізнесінформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі