Одеська міськрада виділила на розвиток російської мови 800 тис. грн

Поділитися
Депутатська більшість Одеської міськради, яку складають «регіонали» і комуністи, «Сильна Україна» і «Родина», у п'ятницю, 8 квітня, затвердила «Програму збереження і розвитку російської мови у місті до 2015 року».

Рішенням сесії міськради на її реалізацію виділено з міського бюджету 2011 року 805 тис грн.

Програмою передбачено, зокрема, що російська мова буде однією з основних мов навчального процесу у дошкільних та шкільних закладах, збільшиться кількість російськомовних шкіл і дошкільних установ, обсяги закупівель літератури та підручників російською мовою для шкіл і бібліотек.

Окрім того, депутати запропонували 6 червня, коли в Україні відзначається День журналіста, святкувати День російської словесності.

Нагадаємо, що 10 грудня минулого року на першому засіданні оновленого виконкому Одеської міськради мер Одеси О.Костусєв оголосив вимогу службовцям мерії надавати йому документи виключно російською мовою, всупереч усталеній у міськраді практиці - готувати проекти рішень та розпоряджень двома мовами: державною та російською. Окрім того, О.Костусєв запропонував також затвердити російську мову мовою спілкування на засіданнях міськвиконкому, з чим погодилися члени міськвиконкому і присутні депутати з фракцій ПР, КПУ, «Сильної України» і «Родини».

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі