У КМДА не збираються відмовлятися від намірів продати банк "Хрещатик"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київська міська державна адміністрація (КМДА) буде наполягати на приватизації комунальних пакетів акцій банку "Хрещатик", підприємств "Київспецтранс" і "Метровагонсервіс".

Київська міська державна адміністрація (КМДА) буде наполягати на приватизації комунальних пакетів акцій банку "Хрещатик", підприємств "Київспецтранс" і "Метровагонсервіс".

Про це заявив начальник Головного управління комунальної власності Києва Дмитро Парфененко.

"Питання про включення цих об'єктів буде вирішуватися після того, як Програма приватизації на 2011-2012 рр. набуде чинності", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

"Як ви вважаєте - можна виручити 1,38 млрд грн, маючи на руках 9 пакетів акцій та 150 приміщень? У списку, який ми пропонуємо, звичайно ж, є дуже привабливі об'єкти, але їх небагато, в основному там "дріб'язок". Без об'єктів, здатних забезпечити серйозні грошові надходження, план на 2011 рік виконати нереально", - підкреслив Д.Парфененко.

Як повідомлялося, Київрада 31 березня затвердила Програму приватизації на 2011-2012 роки, виключила з неї пакет акцій у розмірі 24,525% ПАТ КБ "Хрещатик", а також ЗАТ "Київспецтранс" (25,99%) і ВАТ "Метровагонсервіс" (51% ).

Заступник голови КМДА Олександр Пузанов заявив, що спочатку надходження від реалізації Програми приватизації до міського бюджету було заплановано у розмірі 1,4 млрд грн. Однак у зв'язку з тим, що Київрада виключила зазначені пакети акцій плани надходжень до бюджету від приватизації може бути не виконано.

Заступник голови КМДА нагадав, що в поточному році надходження до міського бюджету від приватизації заплановано на суму 1,34 млрд грн. За попередньою оцінкою, вартість пакету акцій банку "Хрещатик" складає близько 190 млн грн і надходження від його продажу планувалися на суму 400 млн грн. Окрім того, планувалося отримати від продажу пакету "Київспецтрансу" близько 50 млн грн і "Метровагонсервісу" - 10 млн грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі