Суд повернув Києву 98 гектарів заповідних земель

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київради від 1 жовтня 2007 року про передання обслуговуючому кооперативу Залізничник земель природно-заповідного фонду площею 98,04 га заказника "Жуків острів".

За результатами перевірки, яку провела генпрокуратура, встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні у 2007 році обслуговуючим кооперативом "Залізничник" земельних ділянок розташованих у Голосіївському районі м.Києва загальною площею понад 98 га.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Так, рішенням Київської міської ради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного кодексу України, Закону України "Про природно-заповідний фонд України" та Житлового кодексу передано зазначеному кооперативу землі природно-заповідного фонду площею 98,04 га, у тому числі 74,55 га безкоштовно у приватну власність для будівництва житла та 23,49 га у довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території. При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували покращення житлових умов. Надалі зазначений кооператив передав земельні ділянки, надані йому в приватну власність, до статутного фонду інших товариств.

З огляду на порушення чинного законодавства, які було допущено при наданні земельної ділянки та створенні зазначеного кооперативу, Генеральною прокуратурою України до господарського суду м.Києва заявлено позов про визнання недійсним зазначеного рішення Київської міської ради та визнання недійсними державних актів на право власності на ці земельні ділянки, які задоволено 13 квітня 2011 року господарським судом м.Києва.

З урахуванням попередніх рішень за позовами Генеральної прокуратури України скасовано незаконні рішення Київської міської ради про передання комерційним структурам близько 300 га земель, розташованих на території ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі