Івано-Франківська облрада оголосила Прапор Перемоги символом "цинічного знущання"

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Івано-Франківська обласна рада, слідом за міською, прийняла рішення про заборону використання "антиконституційних" червоних прапорів.

Про це повідомляє кореспондент ZN.UA.

Місцеві депутати облради розцінили законодавчу ініціативу Верховної Ради з вивішування червоних прапорів - прапорів Перемоги у Великій Вітчизняній війні як прояв "цинічного знущання над пам'яттю мільйонів українців, винищених під червоними прапорами радянським режимом". Вони пропонують вищим органам влади в Україні не підтримувати Закон України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" і визнати 9 травня Днем пам'яті за мільйонами невинно загиблих українців у Другій світовій війні.

На день раніше рішення про заборону вивішування червоних прапорів і радянської символіки на житлових будинках, будинках установ і організацій прийняли депутати Івано-Франківської міської ради.

Депутати Тернопільської міської ради 8 квітня прийняли рішення заборонити розміщення радянської символіки на державних установах та комунальних підприємствах Тернополя. А для внесення цього питання до порядку денного сесії Тернопільської облради не вистачило голосів. Не голосували депутати від Партії регоінів та Блоку Литвина.

Раніше Львівська обласна рада ухвалила заяву про недопущення вивішування червоних радянських прапорів на всіх адміністративних будівлях 9 травня. Заяву направлено ​​до Житомирської обласної, Одеської та Севастопольської міських рад, які вирішили вивішувати радянський прапор у цей день.

Проект закону "Про внесення змін до закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)" зареєстровано у Верховній Раді 24 лютого групою депутатів від фракцій КПУ, Партії регіонів і Блоку Литвина. У даний час проект постанови про прийняття цього законопроекту роздано депутатам для вивчення.

Якщо Рада проголосує за цей документ, то червоний радянський прапор отримає офіційний статус і 9 травня 2011 року може з'явитися на всіх адміністративних будівлях України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі