Безсмертний: Україна може дати жовте світло на дорозі Білорусі до Європи

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Getty Images
Посол України в Білорусі Роман Безсмертний вважає, що посередницькі пропозиції України можуть зіграти для Мінська ту ж роль, що ініціативи Кваснєвського для Києва.
На дорозі Білорусі до Європи сьогодні горить червоне світло. Так охарактеризував ситуацію в переговорах Мінська і Брюсселя Надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі Роман Безсмертний в інтерв'ю ZN.UA: "Судіть самі: діалог Мінська з Європою ведеться на рівні керівників департаментів. Ось щойно заступник міністра закордонних справ Валерій Воронецький повернувся з Братислави і Будапешта . Але там він спілкувався з керівниками департаментів. Крім того, цілому ряду офіційних осіб Білорусі заборонений в'їзд в Сполучені Штати і країни Європейського Союзу ".
Мінську і Брюсселю необхідно мати певний канал спілкування, а Україні легше зіграти роль посередника, оскільки наша країна не є членом Європейського Союзу, заявив Р. Безсмертний.
"Зрозуміло, що в таких умовах Ми не можемо дати для Мінська зелене світло. Але ми можемо допомогти запалити жовте, щоб діалог Білорусь-Євросоюз зрушився з мертвої точки. Наші пропозиції майже один в один повторюють ті, які свого часу президент Польщі Олександр Кваснєвський передав Україні. Я пам'ятаю реакцію багатьох в Києві на ініціативу Кваснєвського. Нерідко вона була негативною. Але тепер очевидно, що Кваснєвський, Польща зіграли ключову роль у наближенні України до Європейського Союзу в той момент, коли Київ був у дуже складному політичному, економічному становищі "-, сказав Р. Безсмертний.
Він зазначив, що українські пропозиції білоруській стороні викладені. "Подивимося, як на них відреагує Мінськ. Поки немає жодної офіційної відповіді", - підсумував Р. Безсмертний.
Крім цього, український посол висловив свою думку про можливість введення нових санкцій ЄС проти режиму Лукашенка.
Докладніше читайте в інтерв'ю Надзвичайного і Повноважного Посла України в Білорусі Романа Безсмертного в свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі