Прокурор: екс-голова району Бойчук бив рибалок битою

Поділитися
Прокурор Чернівецької області Петро Коваль підтвердив факт побиття і катування екс-головою райдержадміністрації Михайлом Бойчуком, його родичами і охоронцями чотирьох рибалок.
"Мною було прийнято рішення про затримання чотирьох з п'яти осіб (зятя, брата Бойчука і двох охоронців ставка), що брали участь у тортурах", - заявив прокурор.
"Підставою для їх затримання стало те, що минулої ночі в ресторані " Хрещатик " у Заставні зять голови РДА, його дружина і сам голова району Бойчук намагалися тиснути на викрадених з лікарні рибалок і підкупити потерпілих, а також робили проти них інші протиправні дії", - уточнив П. Коваль.
"Всім затриманим дана можливість захищати свої інтереси з адвокатами", - додав він.
Відповідаючи на питання, чи встановлено факт присутності М. Бойчука під час побиття рибалок на ставку, оскільки той категорично це спростовував, прокурор Чернівецької області сказав: "Якщо б я цього не встановив, то не порушив кримінальну справу проти керівника району Бойчука, а лише за фактом ".
"Більш того, встановлено, що він особисто брав участь у побитті одного з рибалок з допомогою дерев'яного предмета типу біти", - уточнив П. Коваль.
Також прокурор пояснив, чому не затриманий сам голова райдержадміністрації М. Бойчук.
"Це рішення мною було прийнято більше з етичних міркувань, оскільки він надав довідки, що є інвалідом третьої групи і має проблеми з серцем. В даний час нами перевіряється вся медична документація щодо цього", - заявив П. Коваль.
При цьому він додав, що попередив М. Бойчука про неприпустимість тиску на потерпілих та їхніх родичів.
Як відомо, 16 квітня в райцентрі Заставна кілька озброєних рушницями чоловіків у присутності голови Заставнівської райдержадміністрації М. Бойчука жорстоко побили місцевих жителів, які вирішили порибалити на одному з платних ставків "Блакитна нива".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі