Азарова навідують цікаві думки про пенсійну реформу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр-міністр України Микола Азаров допускає не тільки поетапність введення пенсійної реформи, а й можливість добровільного обрання віку виходу на пенсію на першому етапі.

«До мене останнім часом приходить така думка - поетапно цю пенсійну реформу проводити», - сказав він на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Києві в четвер, 21 квітня.

При цьому прем'єр допустив можливість добровільного вибору терміну виходу на пенсію. «Тобто, на першому етапі - це 2-3 роки, поки що ситуація буде більш-менш - піти на добровільний перехід на підвищений вік. Хочеш піти з 57-ми років - будь ласка, працюй і на 57-му отримаєш стимули відповідні», - сказав він.

«А потім треба буде переходити на обов'язковий (вік виходу на пенсію - ред.)», - додав М.Азаров.

Нагадаємо, що проект закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» N7455 було зареєстровано у парламенті ще 13 грудня 2010 року. Він передбачав підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також збільшення мінімального трудового стажу.

На початку квітня Верховна Рада порекомендувала Кабінету міністрів доопрацювати цей законопроект.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі