iPhone і iPad стежать за своїми власниками

Поділитися
© dover.idf.il
Мобільні пристрої iPhone і iPad 3G компанії Apple непомітно для користувача записують і зберігають дані про всі пересування користувача, стверджують експерти в області безпеки.

Дані про місцезнаходження власника смартфона або планшетника містяться у прихованому, але незашифрованому файлі, і за наявності відповідної програми цей файл можна відкрити - і повністю відновити, коли і де була людина з iPhone або iPad.

Про це заявили дослідники Алісдер Аллан і Піт Уорден, які при цьому не стверджують, що виробник викачує або якимось чином використовує дані про переміщення користувачів. Сама фірма Apple поки ніяк не коментує висновки фахівців.

Більшість власників iPhone, імовірно, не підозрюють, що їхній смартфон записує всі їхні переміщення, оскільки візуально цей факт ніяк афішується. Однак в умовах використання iPhone і iPad, які користувач приймає в процесі активації пристрою, є формулювання, що допускає можливість збору інформації про місцезнаходження клієнта.

«Ми можемо збирати таку інформацію як рід занять, мова, поштовий індекс, телефонний код країни і міста, унікальний ідентифікатор пристрою, місце розташування і часовий пояс, в якому використовується продукт Apple, щоб краще розуміти поведінку клієнта і покращувати свої продукти, послуги і рекламу», - йдеться в документі.

Аллан і Уорден не знають, для чого iPhone і iPad збирають геолокаційні дані. Але ця функція закладена навмисно, вважають вони.

Фіксація переміщень існувала не завжди і з'явилася з апдейтом операційної системи iOS4, яку було випущено у червні 2010 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі