Відеоролики на YouTube переведуть у новий формат

Поділитися
© Getty Images
Відеоролики, що завантажуються на сервіс YouTube, перевели на новий формат - тепер всі файли, які закачуються на відеохостинг, автоматично перекодовуються у формат WebM, що розробляється Google спільно з Opera і Mozilla.

Відеоролики, що завантажуються на сервіс YouTube, перевели на новий формат - тепер всі файли, які закачуються на відеохостинг, автоматично перекодовуються у формат WebM, що розробляється Google спільно з Opera і Mozilla.

На WebM буде переведено весь архів відеороликів YouTube. На даний момент фахівці відеохостингу перекодували 30% роликів, на частку яких припадає 99% усіх переглядів на сайті.

Відеокодек WebM забезпечує відтворення роликів у браузерах, що підтримують HTML5, без необхідності використовувати сторонні плагіни, наприклад Flash Player. WebM підтримують останні версії браузерів Google Chrome, Mozilla Firefox і Opera.

WebM є конкурентом іншого популярного кодека H264. Цей кодек підтримується браузерами Microsoft Internet Explorer і Apple Safari. Раніше YouTube оголосив про проведення тестових випробувань плеєра HTML5, під час яких користувачі могли переглядати ролики як у WebM, так і в H264.

Тим не менше, користувачам браузера Microsoft буде надано можливість перегляду роликів у WebM. Для цього вони повинні будуть встановити спеціальне налаштування, яке розроблено Google. Ці налаштування доступні як для нового IE9, так і для попередніх версій браузера.

Відеокодек WebM було офіційно представлено Google у травні 2010 року на конференції розробників Google I/O. WebM відтворюються у Flash Player. Це означає, що ролики на YouTube, як і раніше будуть доступні в браузерах, що не підтримують HTML5.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі