Біженці можуть змусити Францію скасувати Шенгенську угоду

Поділитися
Уряд Франції планує тимчасово призупинити участь у Шенгенській угоді, повідомляє L'Express з посиланням на заяву Єлисейського палацу. Рішення пов'язане з різким зростанням напливу біженців з Лівії і Тунісу.

В адміністрації Ніколя Саркозі визнали, що в своєму нинішньому вигляді угода про скасування кордонів в Європі Франції не влаштовує, оскільки зовнішні кордони країн-членів Шенгену залишаються вразливими для потоку нелегальних мігрантів.

У зв'язку з цим уряд має намір вийти з угоди до тих пір, поки ця проблема не буде вирішена.

Хвиля антиурядових виступів та масових заворушень, яка почалася в північноафриканських країнах у січні 2011 року, спровокувала різке збільшення кількості біженців, які прагнуть залишити зони конфліктів. За останні місяці в Італію нелегально перебралися десятки тисяч людей.

Раніше уряд Італії прийняв рішення видавати біженцям дозволи на тимчасове перебування на своїй території. З таким дозволом мігранти можуть вільно переміщатися в межах Шенгенської угоди.

17 квітня Франція призупинила залізничне сполучення з Італією, на що Рим висловив офіційний протест. Незабаром залізничне повідомлення було відновлено, але в Парижі заявили, що будуть виявляти нелегалів, перевіряючи документи у пасажирів.

Право Франції зупиняти поїзди для перевірки документів підтвердив ЄС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі