Євросоюз різко засудив вбивства демонстрантів у Сирії

Поділитися
Європейський Союз у різкій формі засудив жорстокі розправи над демонстрантами в Сирії.

Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон закликала до негайного припинення насильства до демонстрантів. «Сирійський уряд має негайно припинити насильство і дотримуватися прав громадян на проведення мирних демонстрацій», - заявила К. Ештон у Брюсселі. За її словами, вбивств не може бути ніяких виправдань. Відповідальні за ці злочини повинні понести справедливе покарання.

За даними опозиції, тільки в п'ятницю, 22 квітня, в ході розгону демонстрацій в ряді сірійських міст було вбито 112 чоловік. Цей день став найкривавішим з початку акцій протесту п'ять тижнів тому. У суботу співробітники служби безпеки Сирії відкрили вогонь по учасниках похоронних процесій, які проводжали в останню путь загиблих напередодні під час розгону демонстрацій, коли було вбито 14 людей. За словами очевидців, прицільну стрілянину вели одягнені в цивільне снайпери, що розташувалися на дахах будинків. У той же час державне телебачення стверджує, що під час «нападів озброєних екстремістів» на поліцію та армійські патрулі загинули десять чоловік - у тому числі два правоохоронця і вісім солдатів. Про велику кількість жертв серед населення телебачення не згадало.
Тим часом два депутати парламенту Сирії відмовилися від своїх мандатів. Халіл аль-Ріфаа і Насер Харірі, що представляють провінцію Дара, оголосили про складання повноважень. В інтерв'ю арабському телеканалу "Аль-Джазіра" парламентарії пояснили свій крок тим, що вони виявилися не в змозі захистити народ. Складання депутатських повноважень - небувалий випадок в історії сучасної Сирії, зауважує телеканал. Вільні вибори в країні не проводяться, переважна більшість депутатів потрапляють до парламенту за списками, складеними владою. Крім того, в Сирії заборонені всі незалежні політичні партії та об'єднання, які не підтримують курс правлячої Партії арабського соціалістичного відродження (Баас), очолюваної президентом Башаром Асадом.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі