У київських маршрутках з'являться контролери

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На столичних зайців чекають зміни. Тепер контролери будуть ловити їх не тільки у тролейбусах, автобусах і трамваях, а й у маршрутках.

Таке нововведення найближчим часом вирішив випробувати на своїх маршрутах «Київпастранс». Штраф за безкоштовний проїзд становитиме 50 грн.

Як розповіли у «Київпастрансі», ідея виникла давно. «Ми давно це планували. Це потрібно для того, щоб ми могли повною мірою збирати виручку, адже і тут бувають безбілетники, наприклад, у годину пік. Окрім того, необхідно контролювати своїх водіїв, змушувати їх давати людям квитки (водії неофіційно говорять, що до 30% щоденної виручки кладуть до кишені, а перевірити, скільки реально заробив, не можна, оскільки керівництво рахує кількість проданих квитків, - ред.) А для киян квиток буде додатковою гарантією отримання компенсації якщо щось, не дай Бог, трапиться», - розповів газеті
«Сегодня» заступник гендиректора «Київпастрансу» Сергій Литвинов.

На підприємстві кажуть, що розширювати штат контролерів не збираються. «Обійдемося своїми силами: будемо залучати людей з маршрутів іншого транспорту. Вони будуть, як і в автобусі, заходити на зупинці і просити пасажирів показати їм квиток. Якщо його не дав водій, розбиратися будуть із ним, а якщо пасажир сам не взяв, то людині загрожує штраф у 20-кратному розмірі проїзду: 40 гривень - якщо проїзд коштує 2 грн., і 50 гривень - якщо 2,5 грн.", - говорить Литвинов. Нагадаємо, контролери повинні будуть мати при собі посвідчення певного зразка, яке можна подивитися на kpt.kiev.ua і після оплати штрафу видати квитанцію. Скаржитися на роботу контролерів або повідомляти про порушення киян закликають за телефоном 268-30-11.

Ідея влади приватним перевізникам до душі, і вони вже готові набирати людей (у місті приблизно 60% - маршрутки «Київпастрансу» і 40% - приватні).

«Це хороша ідея. Можна було б відразу збільшити виручку на 10%», - вважає голова Всеукраїнської асоціації перевізників Віталій Рева. За його словами, щоб не брати нових людей, перевізники можуть залучати контролерів із родичів водіїв. «Раніше кондукторами часто працювали дружини, брати, племінники водіїв. Подивимося», - говорить він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі