"Надра Банк" обіцяє розрахуватися з вкладниками до кінця серпня

Поділитися
Проблемний "Надра Банк" планує ліквідувати заборгованість з виплати вкладів фізичним та юридичним особам до 12 серпня 2011 року, що збігається із закінченням терміну роботи тимчасової адміністрації.

Про це повідомив директор департаменту маркетингу кредитно-фінансової установи Анатолій Шеремет на прес-конференції у середу.

"До цієї дати (12 серпня 2011 року - ред.) ми ставимо собі завдання...остаточно закрити всі неврегульовані питання з клієнтами, у тому числі питання, що стосуються судових рішень", - сказав він.

За словами А.Шеремета, сума залишків на депозитах і поточних рахунках фізосіб становить близько 4,2 млрд грн, причому ця сума враховує кошти клієнтів, яких банк почав обслуговувати у період дії тимчасової адміністрації. Зокрема, за останній рік банк залучив близько 60 тис. нових клієнтів у рамках зарплатних проектів, здійснюючи щомісячні виплати за ними в обсязі близько 0,5 млрд грн.

У той же час А.Шеремет не уточнив суму заборгованості банку юрособам, зазначивши, що вона є меншою у порівнянні із заборгованістю перед фізособами.

Присутній на прес-конференції перший заступник директора департаменту Державної виконавчої служби Олексій Соломко, у свою чергу, відзначив зменшення числа вступників виконавчих документів та судових рішень з виплат вкладникам банку "Надра".

"Якщо за минулий рік у нас надійшло на виконання близько 5 тис. виконавчих документів, тобто 5 тис. вкладників звернулися до виконавчої служби за допомогою щодо стягнення з банку "Надра", то за перший квартал цього року у нас таких звернень було не більше 700", - сказав він.

О.Соломко зазначив, що в цілому ситуація стабілізується. "Ми чекаємо до кінця року погашення всіх зобов'язань перед клієнтами, у першу чергу, за судовими рішеннями", - сказав він.

Окрім того, О.Соломко вказав на погашення банком у 2010 році зобов'язань, що стосуються соціально незахищених верств населення, майже у повному обсязі.

"На сьогодні у нас залишилися великі кредитори", - сказав він.

Банк "Надра" засновано у 1993 році. Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія), український бізнесмен Дмитро Фірташ у травні 2010 року заявив про готовність вкласти у банк 5 млрд грн на паритетних засадах з державою. До початку 2011 року найбільшими акціонерами банку "Надра" залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі