Опозиція вимагає у Януковича терміново скасувати угоди по флоту

Поділитися
14 опозиційних партій вимагають від президента Віктора Януковича і Верховної Ради термінового скасування "Харківських угод".

Відповідну постанову прийняли учасники акції протесту з нагоди річниці ратифікації договору В. Януковича і Д. Медведєва про базування російських військ на території України до 2042 року.

"Антиукраїнські угоди повинні бути терміново денонсовані. Тільки це може пом'якшити невідворотну відповідальність влади за її антидержавні дії", - говориться в документі.
У постанові наголошується, що угода Януковича-Медведєва, підписана в Харкові, є протиправною, загрожує національній безпеці та соціально-економічним інтересам України.
Учасники мітингу вимагають від президента забезпечити неухильне виконання положень Конституції, в якій чітко зафіксовано, що на території України не допускається розташування іноземних військових баз.
На мітингу також вимагали від Верховної Ради невідкладно розглянути та підтримати опозиційний законопроект про денонсацію Харківського пакту.
"Політичні партії патріотичного спрямування зроблять все для того, щоб 27 травня 2017 стало останнім днем ​​перебування російського флоту на українській території", - наголошується в документі.
Постанову підписали представники всіх 14 опозиційних партій, що були присутні на мітингу, який відбувся в Києві біля пам'ятника Тарасу Шевченку.
За підрахунками організаторів, близько 5 тисяч українців прийшли підтримати акцію протесту з нагоди річниці ратифікації Харківського пакту.
Як повідомлялося, 21 квітня президенти України і Росії в Харкові підписали угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі. В обмін на цю угоду України добилася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше, ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі