З проекту закону про вибори виключили першу одіозну норму

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Робоча група з підготовки закону про вибори народних депутатів вирішила сьогодні виключити з нового законодавства одну з найбільш одіозних норм.

Як повідомляє джерело ZN.UA, члени групи вирішили прибрати із законопроекту про вибори положення про те, що у разі відсутності або неналежного оформлення документів ЦВК може відмовити у реєстрації кандидатів.

«Таким чином із закону виключено можливість невмотивованої відмови від реєстрації кандидатів», - сказав джерело.


Нагадаємо, у розпорядження ZN.UA потрапив проект закону про вибори народних депутатів. Даний документ є робочою версією майбутнього законодавчого акту, який сьогодні обговорюється на засіданні робочої групи законодавства з удосконалення.

Як повідомляло ZN.UA, у робочому варіанті законопроекту містилися кілька досить суперечних норм, які дозволяють впливати на результати голосування.

Зокрема, там була норма, що дозволяє знімати з реєстрації невгодних кандидатів, а також позбавляти ліцензії або зупиняти вихід ЗМІ.

Окрім того, згідно з цією версією законопроекту, голосування на дому здійснюється на підставі заяви виборця, без надання необхідної медичної довідки. А представники парламентських партій обов'язково повинні входити до виборчих комісій. При цьому незрозуміло, як бути з тими політичними організаціями, які на виборах-2007 сформували блоки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі