У СІЗО нарешті зазначили, що Луценко голодує, але кажуть, що бутерброди все одно їсть

Поділитися
© recombu.com
Учора о 17:40 Юрій Луценко письмово поінформував керівництво Київського СІЗО про відмову приймати їжу, але з проханням дозволити пити чай і каву з цукром

Про це сьогодні повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ Державної пенітенціарної служби України.

"Ю. Луценко підтвердив, що в період з 22 по 28 квітня він не інформував керівництво установи про відмову від прийому їжі. За наявною інформацією, в цей період він вживав гарячі напої, святкову паску, крашанки, горішки, бутерброди", - стверджується в прес-релізі.

Стан здоров'я Ю. Луценко на момент написання заяви медичним персоналом СІЗО визначається як задовільний, на проведенні будь-яких консультацій лікарів або видачі лікарських препаратів він не наполягав, повідомляє прес-служба ДПСУ.

За їх словами, претензій або скарг від Ю. Луценка щодо умов утримання, а також щодо дій персоналу цієї установи, не надходило.

Встановлено постійний медичний контроль, запевняють у прес-релізі.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба ГПУ повідомила, що «Ю. Луценко від їжі не відмовлявся і продовжує приймати її на рівні з іншими затриманими».

Ю. Луценко оголосив про початок голодування після рішення Апеляційного суду м. Києва про продовження його арешту до 26 травня 2011.

28 квітня брат Юрія Луценка Сергій Луценко спростував повідомлення ЗМІ про те, що його брат відмінно харчується в СІЗО.

У свою чергу, адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Ю. Луценко Ігор Фомін і дружина Ірина Луценко також спростували інформацію про те, що екс-міністр нібито, всупереч своїй заяви, не проводить голодування в слідчому ізоляторі.

29 квітня лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до уповноваженого з прав людини, до Українського Гельсінського союзу з прав людини та до Комітету ООН з прав людини з проханням вжити заходів для того, щоб запобігти безпосередній загрозі життю Ю. Луценко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі