НАТО готове послабити блокаду міст Лівії, оточених силами Каддафі

Поділитися
© vestnik-rm.ru
Збройні сили під командуванням НАТО готові послабити кільце блокади навколо міст Зінтан і Яфран на північному заході від столиці Лівії Тріполі. Про це заявив у п'ятницю представник командування альянсу.

"Ми спостерігаємо численні наступальні операції з боку сил, вірних Муамару Каддафі, в районі Зінтана і Яфрана, і, очевидно, це буде наша пріоритетна мета", - сказав британський генерал Роб Уігілл на брифінгу в Брюсселі.

За його словами, НАТО має намір завдати максимального збитку військам лівійського лідера, що блокували Яфран і Зінтан.
"Ви розумієте, що ми не можемо розкривати наш план і не зробимо цього, але в найближчі дні ви побачите результати", - повідомив генерал журналістам.
Зінтан, розташований у гірському районі на заході Лівії, в даний час знаходиться в руках опозиціонерів. З 17 лютого вони відбивають атаки урядових військ. Яфран також знаходиться в гірському районі, на північному заході від Тріполі.
Тим часом, кораблі НАТО розмінували акваторію міста-порту Місурата, в 200 км на схід від Тріполі. Він знаходиться в блокаді протягом двох місяців. Єдина "дорога життя", що зв'язує його із зовнішнім світом, проходить по морю.
Мінні загородження в акваторії, прилеглої до порту, виставили кораблі М. Каддафі.
"Наші кораблі перехопили катери, які встановили міни, та ми нейтралізували ті міни, які знайшли. Це є черговим свідченням того, що режим М. Каддафі ігнорує міжнародне право і заважає доставці гуманітарної допомоги ", - зазначив Р. Уігілл, виступаючи по телемосту зі штабу НАТО в Неаполі.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі