Фірташ купив 90% «Надра Банку»

Поділитися
Австрійська компанія Centragas Holding AG, що належить бізнесмену Дмитру Фірташу, і «Надра Банк» підписали договір купівлі-продажу акцій додаткової емісії, у результаті якого частка Д.Фірташа у статутному капіталі банку становитиме 89,97% акцій.

Про це повідомляє прес-служба «Надра Банку» у середу, 4 травня.

Зокрема, згідно з договором, Centragas Holding AG придбала всі 100% акцій додаткової емісії на суму 3,5 млрд грн (за номінальною вартістю (10 грн за одну акцію), розміщення якої «Надра Банк» завершив 29 квітня 2011 року.

Далі, відповідно до положень чинного законодавства України, «Надра Банк» передасть затверджені тимчасовим адміністратором зміни до статуту банку, пов'язані зі збільшенням статутного капіталу, на узгодження Національним банком України (НБУ), після чого буде здійснено їх державну реєстрацію.

Окрім того, затверджений тимчасовим адміністратором банку звіт про результати закритого розміщення акцій надалі надається на реєстрацію до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР).

Після закінчення процесу реєстрації «Надра Банк» оформить глобальний сертифікат акцій, і після депонування її в депозитарії компанія Centragas Holding AG стане повноправним акціонером банку і зможе брати участь в управлінні фінансовою установою.

Нагадаємо, ще у травні 2010 року "Дзеркало тижня" писало, що Національним банком України (НБУ) як потенційний інвестор банку «Надра» розглядається австрійська компанія CentraGaz Holding AG, що входить до Group DF, яка володіє, згідно з інформацією на її сайті, 50% -м пакетом у славнозвісному «РосУкрЕнерго».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі