Число жертв землетрусу в Японії наближається до 15 000

Поділитися
Національне поліцейське агентство Японії підтверджує загибель в результаті руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня 1914 877 осіб.

За 2 дні список жертв поповнився іменами 60 осіб. Велика кількість загиблих в префектурах Міягі (8907 осіб), Івате (4377 чол) і Фукусіма (1529 осіб). У списку зниклих без вісті, який постійно скорочується, станом на суботу 7 травня значиться 9960 людей. Велика частина з них також доводиться на ці префектури. У списку постраждалих поліцейські наводять дані про 5 279 поранених.

У квітні 2011 року японські військові за сприяння солдатів американських збройних сил неодноразово організовували широкомасштабні пошукові операції, в ході яких живими витягти з-під уламків вдавалося лише одиниці.
Кожен день пошуків поповнював сумний список жертв стихії іменами десятків людей. Крім того, пошукові роботи не проводилися у зоні відчуження від АЕС через високий рівень радіації.
Знайдені та ідентифіковані тіла загиблих (за останніми даними поліції опізнані 84% тіл) ховали в трунах всупереч буддистським традиціям - крематорії були переповнені. Також влада побоювалася, що накопичена в тілах радіація разом з димом може потрапити в атмосферу.
Нагадаємо, 11 березня в 130 км від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 8,9, що викликав потужне цунамі. У результаті на ряді японських АЕС виникли проблеми, найбільш серйозні - на "Фукусіма-1", де в результаті виходу з ладу системи охолодження реакторів сталося кілька пожеж і вибухів, стався витік радіації в атмосферу і воду.
На даний час на АЕС ведуться роботи з відкачування важкої радіоактивної води з приміщень енергоблоків.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі