МВС вважає, що не допустило заворушень у Львові

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У День Перемоги на Львівщині правоохоронці не допустили грубих порушень громадського порядку, повідомляє прес-служба МВС.

Згідно із заявою міністерства, грубих порушень громадського порядку вдалося уникнути "завдяки правильній розстановці сил і засобів та вдалому оперативному перекриттю".

Уточнюється, що охорону громадського порядку під час святкування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні на території Львівської області забезпечували понад 2000 співробітників міліції.

У той же час повідомляється, що "деякі сили намагалися дестабілізувати ситуацію і спровокувати зіткнення між представниками різних політичних партій". Зокрема згадується, що незважаючи на судову заборону проводити цього дня будь-які суспільно-політичні акції, окрім офіційних, представники "деяких політичних сил" намагалися незаконно мітингувати. Саме під час таких демонстрацій правоохоронці зафіксували "кілька хуліганських проявів". Так, активісти однієї з політичних партій розбили скло автобуса, що перевозив людей, також спалили полотнище червоного кольору, повідомляється у прес-релізі.

Окрім цього до міліції звернувся 60-річний львів'янин. Він розповів, що на вулиці до нього підійшли двоє невідомих, штовхнули і зірвали з нього Георгіївську стрічку та ювілейну медаль. В обох випадках міліціонери «на гарячому» затримали підозрюваних.

У повідомленні міністерства також розповідається про 23-річного жителя Львова, який отримав поранення ноги з "пристрою для відстрілу гумовими кулями" від 29-річного львів'янина.

Наразі працівники міліції з'ясовують всі обставини вищезгаданих справ і вирішують питання про притягнення винних до кримінальної відповідальності, запевняють у міністерстві.

Нагадаємо, 9 травня у Львові під час святкування Дня перемоги сталося кілька зіткнень, під час одного з яких активіст ВО «Свобода» отримав поранення в ногу від пострілу з пневматичної зброї.

Також представники ВО «Свобода» вступили у сутичку з бійцями Беркута, закидавши їх камінням.

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк подав у відставку, а депутати Львівської обласної ради від ВО «Свобода» ініціюють скликання позачергової сесії щодо подій 9 травня у Львові.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі