БЮТ хоче у п'ятницю почути від Азарова правду про інфляцію

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає заслухати у п'ятницю інформацію прем'єр-міністра Миколи Азарова про інфляційну політику в державі.

Про це заявив голова фракції Іван Кириленко сьогодні під час погоджувальної ради Верховної Ради.

«Він повинен висловити нам системне урядове бачення того, що відбувається у країні з питанням ціноутворення та інфляцією», - підкреслив Кириленко.

Лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» відзначив, що під час зустрічей з людьми в округах громадяни масово скаржилися на те, що вже не витримують підвищення цін.

У зв'язку з цим Іван Кириленко запропонував розглянути та прийняти низку соціальних законопроектів, спрямованих на вирішення соціальних питань, які було внесено фракцією «БЮТ-Батьківщина».

Окрім того Кириленко зазначив, що фракція також вимагає від уряду терміново спрямувати кошти, що надійшли на казначейський рахунок, на виплату зарплат і пенсій.

Сьогодні у Верховній Раді день опозиції. Під час пленарного засідання депутати планували розглянути низку соціальних законопроектів, підготовлених депутатами від опозиції. У тому числі проект В.Кириленка постанови про збільшення прожиткового мінімуму та розміру мінімальної заробітної плати у 2011 році, проект М.Томенка закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (щодо використання коштів від приватизації ВАТ "Укртелеком" для підвищення мінімального рівня пенсійного забезпечення) проект В.Полохала закону про внесення змін до статті 57 Закону України "Про освіту" (щодо введення 20-відсоткової надбавки до посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам), проект депутата Кожемякіна закону про внесення змін до деяких законів України (щодо покращення фінансового, продовольчого та речового забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей) тощо.

У той же час, Верховна Рада почала сьогоднішнє засідання з обговорення подій 9 травня у Львові.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі