Мавроді запропонував допомогу Лукашенку

Поділитися
Засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді запропонував президентові Білорусі Олександру Лукашенку відкрити пункти МММ по всій республіці для того, щоб зв'язати надлишкові кошти населення, зупинити інфляцію і девальвацію білоруського рубля.

«Звертаюся до вас, Олександр Григорович. Вихід є - і дуже простий. Дозвольте МММ у Білорусі, дайте благословення - карт-бланш мені, відкрийте пункти в усіх відділеннях ощадбанку. Я за місяць, ну за два, зв'яжу кошти населення, зупиню інфляцію і зупиню падіння білоруського рубля», - пообіцяв С.Мавроді у відеозверненні, розміщеному на його сайті.

На його думку, у ситуації, що склалася, білоруська економіка «напередодні краху, по суті, і що чекає населення - про це не хочеться навіть думати».

Скандально відомий засновник фінансової піраміди вважає, що валютно-фінансова криза в економіці Білорусі викликана діями «професійних економістів, фінансистів».

«Очевидно, що якщо вони досі нічого не зробили, то нічого не зроблять і надалі. Нинішня ваша команда - економісти, фінансисти, не знайдуть рішення. Вони будуть радити стандартні шляхи, які у даній ситуації застосовувати пізно», - прокоментував С.Мавроді дії білоруського уряду і Центробанку.

На його думку, «стабілізаційний кредит, який належить виклянчувати у Росії, лише відтягне ситуацію».

«Цілком очевидно, що в цій ситуації потрібно відмовитися від усіх цих стандартних заходів і шукати інші шляхи, тому що стандартні шляхи не працюють. Чому - не настільки важливо», - зробив висновок С.Мавроді.

Паралельно з відкриттям пунктів МММ він пропонує владі Білорусі випустити високоспекулятивні держоблігації «з нульовою надійністю» за аналогією з ДКО у Росії в 1994 році. «Таким чином можна швидко залучити величезні кошти. За цей рахунок Білорусія зможе існувати, як мінімум, три роки. Це фора, перепочинок, за цей термін можна багато чого зробити», - вважає опальний фінансист.

Як повідомлялося, у Білорусії інфляція за 4 місяці 2011 року зросла до 10,9%, обмінний курс білоруського рубля в «обмінниках» девальвовано на 30%, на позабіржовому ринку - майже на 70%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі