Могильов: Жоден ветеран у Львові фізично не постраждав

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов повідомив, що жоден із ветеранів Великої Вітчизняної війни під час подій у Львові 9 травня фізично не постраждав.

У той же час він відповів, що з моральною шкодою, якої завдано ветеранам, правоохоронні органи мають намір "розібратися у рамках порушених кримінальних справ".

Про це міністр внутрішніх справ повідомив в рамках свого виступу у Верховній Раді.

За даними МВС, до Львова на автобусах прибули 80 ветеранів ВВВ із західних регіонів України; їх супроводжували 40 осіб, оскільки самостійно ветерани пересуватися не могли "за станом здоров'я".

Відповідальність за зіткнення 9 травня у Львові міністр поклав на представників політичних сил "правого спрямування". На його думку, саме в їхніх діях були ознаки організованих провокацій та масових акцій всупереч забороні суду.

Що стосується приїзду екстремістських сил з Одеси і Криму, то за інформацією А.Могильова, такий приїзд планувався. Але після того, як учасникам цих організацій повідомили про судову заборону на проведення акцій у Львові, вони відмовилися від своїх планів.

У той же час, повідомив міністр, на вокзалі у Львові було затримано людей із посвідченнями ВО "Свобода", у яких при собі був червоний прапор організації "Русское единство". З якою метою вони прибули - невідомо, повідомив А.Могильов.

Міністр зазначив, що в органів правопорядку була інформація про майбутні провокації - тому було вжито відповідних заходів. Якщо б таких заходів не було вжито - "ускладнення були б набагато більшими, у Львові лилася б кров", - заявив А.Могильов.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович запропонував генпрокурору Віктору Пшонці створити робочу групу для вивчення подій, які відбулися 9 травня у Львові під час святкування Дня Перемоги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі