СБУ запевняє, що чехам знадобилися українські авіаційні секрети

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Чеські дипломати вели в Україні шпигунську діяльність зі збору інформації військово-технічного і військово-політичного характеру, заявляють у Службі безпеки України.

«Аташе з питань оборони посольства Чехії полковник Зденек Кубічек і військовий аташе майор Петра Навотна вели шпигунську діяльність зі збору інформації військово-технічного і військово-політичного характеру з обмеженим доступом», - повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко на брифінгу в Києві в п'ятницю, 13 травня.

За її словами, чеські дипломати співпрацювали з двома громадянами України, що мали допуск до відомостей, що становлять державну таємницю.

«Для виконання своїх злочинних намірів Кубічек і Навотна встановили і підтримували протиправні зв'язки з громадянами України, які мали допуск до доних, що становлять державну таємницю», - сказала М. Остапенко.

Вона також повідомила, що в даний час встановлено - чеські розвідники працювали з двома інформаторами з України. Один з них співробітник державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації».

М. Остапенко зазначила, що громадянка України майор Л. з Міністерства оборони України була завербована спецслужбами Чехії і за грошову винагороду передавала секретну інформацію про розробки в сфері створення новітніх зразків військової техніки і озброєння. Щодо цих двох громадян України порушено кримінальні справи.

Як повідомлялося раніше, тимчасовому повіреному в справах Чехії в Україні Вітезславу Півонька вручили ноту про оголошення персонами нон-грата двох співробітників військового аташату Чехії в Києві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі