УЄФА не збирається відбирати у Львова Євро-2012

Поділитися
УЄФА не буде відбирати у Львова право на проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року через події, що відбулися 9 травня. Про це заявив голова місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський.

Коментуючи заяви деяких представників Комуністичної партії України про необхідність позбавити Львів права на проведення матчів Євро-2012 після зіткнень, що сталися у місті 9 травня, він повідомив, що не хотів, аби КПУ розігрувалася якась карта і тривала кампанія щодо того, які міста гідні приймати Євро-2012, а які не гідні.

Він підкреслив, що УЄФА уважно ставиться до проблем безпеки «на території Євро-2012», і події 9 травня у Львові було розглянуто і проаналізовано Європейським союзом футбольних асоціацій з метою недопущення подібних зіткнень під час проведення турніру.

«Хочу відзначити, що питання зміни формату не є тим питанням, яке перебуває в полі зору УЄФА», - сказав М.Лубківський.

Голова МОК «Євро-2012 Україна» спростував навіть теоретичну можливість перенесення матчів турніру з Львова в інше українське місто.

«Сьогодні почалися розмови про те, хто міг би замінити Львів. Я хотів би сказати абсолютно офіційно, що сьогодні немає жодного іншого міста в Україні, яке було б готовим до турніру настільки, наскільки готові Київ, Харків, Львів і Донецьк. Ані Дніпропетровськ, ані Одеса сьогодні не готові, і не зможуть підготуватися за рік до турніру», - підкреслив М.Лубківський.

Нагадаємо, 9 травня після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил та особами, які святкували День перемоги, - представниками партій КПУ, «Батьківщина», «Русское единство» і ветеранами.

10 травня перший секретар Запорізького обкому Комуністичної партії України, народний депутат Олексій Бабурін висловив думку, що Львів треба позбавити права на проведення матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За фактами порушень громадського порядку під час заходів 9 травня у Львові порушено п'ять кримінальних справ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі