Томенко пропонує вирішити долю Десятинної церкви на референдумі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Віце-спікер парламенту Микола Томенко виступає за проведення місцевого референдуму в Києві про можливість будівництва на місці Десятинної церкви, повідомляє прес-служба М. Томенко.

«Ситуація, що склалася навколо Десятинної церкви свідчить, що долю залишків видатної пам'ятки Київської Русі повинні вирішувати не тільки чиновники КМДА або кілька священиків, а повинні вирішувати всі кияни», - вважає М. Томенко.

За його словами, сьогодні деякими чиновниками і політиками виношується ідея забудувати фундамент однієї з найважливіших пам'яток української історії «пафосною церквою».
«Однак це не означає, що таку ідею підтримують фахівці, кияни і взагалі суспільство», - підкреслив він.
М. Томенко додав, що оскільки сьогоднішнє керівництво Києва не обиралося киянами, ступінь довіри до нього сумнівний. «Тому єдиний варіант демократичного, справедливого і професійного вирішення питання - це винесення питання долі церкви на міський референдум», - сказавши він.
Нагадаємо, що 19 травня конкурсна комісія щодо визначення подальшої долі залишків фундаменту Десятинної церкви в Києві визначила двох переможців конкурсу. Один з проектів, автором якої є Андрій Миргородський, передбачає накриття залишків фундаменту Десятинної церкви «скляним хрестом» та спорудження невеличкої каплиці, другий (автор Ольга Кругляк) передбачає будівництво великої середньовічної церкви. Комісія запропонувала обом творчим групам об'єднатися для створення спільного варіанту.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі