Регіонал обґрунтував майбутній арешт Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Затримання екс-прем’єра Юлії Тимошенко на підставі рішення Печерського райсуду для проведення слідчих дій цілком і повністю відповідає чинному законодавству.

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Генеральна прокуратура діє виключно в рамках чинного законодавства. Суть його полягає в тому, що запобіжна міра, яка була застосована для Ю.Тимошенко, - це підписка про невиїзд, передбачає декілька умов. Одна з них – співпраця зі слідством. Тобто особа може не визнавати себе винною, відмовлятися компенсувати збитки, захищати себе у відповідності до чинного законодавства. Однак вона повинна співпрацювати зі слідством. Тобто проводяться слідчі дії – допити, очні ставки, експертизи, ознайомлення з рішеннями слідчого тощо. І підозрюваний чи обвинувачений не має права зривати їх проведення», - сказав депутат.

«Якщо слідчий бачить, що особа ухиляється від проведення слідчих дій без поважної причини - наприклад, заявляє про те, що хворіє і перебуває на лікарняному, тому не приходить на допити, але в цей же час з’являється в якихось інших місцях, зокрема, бере участь у ток-шоу, - то це може розцінюватися як ігнорування співпраці з прокуратурою. І рано чи пізно прокуратура може поставити питання про заміну запобіжного заходу. Тому що така поведінка абсолютно не вписується в рамки закону», - зазначив В.Олійник.

Нагадаємо, що в минулу п’ятницю Ю.Тимошенко несподівано з’явилась на ток-шоу «Шустер Live». До того вона декілька днів хворіла, про що слідчі Генпрокуратури були офіційно проінформовані.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі