Прокуратура: Тимошенко не обмежували в часі для ознайомлення зі справою

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Слідчий Генеральної прокуратури не встановлював екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко та її захиснику час для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо "газових контрактів". Про це заявив глава прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"Слідчий не обмежував у часі для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Тимошенко і її захисника Сергія Власенка", - сказав Ю. Бойченко агентству в середу.
Він підкреслив, що слідчий припустив, що це може бути тиждень, виходячи з практики. "Це припущення. Це не означає обмеження в часі", - пояснив глава прес-служби відомства.
Водночас Ю. Бойченко нагадав, що якщо Ю. Тимошенко буде затягувати процес ознайомлення, то слідчий має право звурнутися до суду з поданням встановити кінцеву дату ознайомлення з матеріалами справи.
"Це передбачено частиною 7 статті 218 Кримінально-процесуального кодексу", - зазначив він.
Як повідомлялося, після відвідин Генпрокуратури в середу С. Власенко повідомив журналістам: "На думку слідчого, нам необхідно тиждень, щоб ознайомитися з матеріалами справи".
Напередодні перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін висловив думку, що для якісного ознайомлення з матеріалами справи про "газові контракти" знадобиться 1-2 тижня.
Нагадаємо, що вчора Ю. Тимошенко залишила будівлю Головного слідчого управління Генпрокуратури після 7 годин допиту. Екс-чиновник заявила, що у відомстві її "принизливо обшукали".
Пізніше, в ефірі "5 каналу", вона пообіцяла, що обов'язково буде ходити на всі виклики до прокуратури.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі