Швейцарія планує відмовитися від атомної енергії

Поділитися
Уряд Швейцарії дав рекомендацію парламенту до 2034 вивести з експлуатації всі діючі атомні електростанції і не будувати нові. Про повідомляє агентство AFP.

"Уряд має намір і далі забезпечувати підвищену високу енергетичну безпеку Швейцарії, але в середньостроковий період - без АЕС. Діючі станції припинять функціонувати після завершення термінів їх експлуатації і не будуть замінені на нові", - йдеться в заяві уряду.

Передбачається вивести з експлуатації АЕС Beznau I в 2019 році, Beznau II і Muhlenberg - у 2022 році, Gosgen - в 2029 році, Leibstadt - у 2034 році. Усі станції розташовані в германомовних частинах країни.
Остаточне рішення щодо майбутнього швейцарських АЕС парламент прийме в середині червня.
Нагадаємо, в березні на тлі атомної кризи в Японії влада припинила процес розгляду можливості споруди трьох нових станцій.
Минулого тижня у Швейцарії на першу з 1980-х років велику демонстрацію проти атомної енергетики вийшло до 20 тисяч людей.
П'ять реакторів АЕС наразі виробляють до 40% енергії країни.
Як повідомлялося, аварія на "Фукусіма-1" сталася після руйнівного землетрусу 11 березня. З ладу вийшли системи охолодження, що призвело до вибухів на станції і викидів у навколишнє середовище радіоактивних речовин.
Після оцінки ситуації уряд країни прийняв рішення про закриття АЕС.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі