Канада виділить на «чорнобильські проекти» ще 30 мільйонів доларів

Поділитися
© function.mil.ru
Протягом 4-х років Канада надасть Україні додатково 30 мільйонів доларів на встановлення безпеки на атомній електростанції (АЕС) у Чорнобилі. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер.

Він зазначив, що уряд Канади сповнений рішучості надавати допомогу народу України у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Свій новий внесок Канада перерахує до Європейського банку реконструкції та розвитку, який курує два міжнародних фонди, призначені для фінансування робіт на Чорнобильській АЕС. З урахуванням нових зобов'язань, загальний розмір фінансових зобов'язань Канади, призначених на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС, досяг 105 мільйонів доларів.

Нагадаємо, українська влада хоче перетворити Чорнобильську станцію на безпечну систему за допомогою об'єкту «Укриття», який буде спорудою у формі арки заввишки 105 метрів, завдовжки 150 метрів і завширшки 260 метрів. Після зведення його буде насунуто на четвертий блок ЧАЕС, над яким зараз знаходиться саркофаг.

Вартість цього проекту становить понад 1 млрд євро, українська влада заявляє про необхідність на початковому етапі зібрати 740 млн євро.

19 квітня 2011 року у Києві відбулася Донорська конференція зі збору коштів на будівництво об'єкту «Укриття». Країни-учасниці конференції виділили Україні 550 млн євро на чорнобильські проекти.

Протягом 25 років Україна витратила на подолання наслідків аварії на ЧАЕС більше 12 млрд дол.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі