Пшонка: Хитрий Черновецький сам майже нічого не підписував

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© cvk.gov.ua
Генеральна прокуратура поки не в змозі розібратися з роллю київського мера Леоніда Черновецького у розкраданнях столичної власності, оскільки прямих доказів на нього немає.

Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

«Хитрість полягає в тому, що сам він (Л. Черновецький - ред.) підписував мало документів - все-таки він юрист, свого часу працював слідчим», - повідомив генпрокурор.

У той же час він відзначив, що питання до Л.Черновецького «є і будуть», а Генпрокуратура продовжить розслідування. «Ми хочемо розібратися в тому, в якій мірі він був ідеологом беззаконня, яке коїлося в мерії. І якщо це був не він, то хто тоді? Чи було це наслідком ситуації, пущеної самопливом, коли кожен крав, де і скільки міг, або ж це все-таки чітко продумана діяльність організованої групи, яка вирішила збагатитися за рахунок власності громади Києва, використовуючи своє посадове становище», - сказав В.Пшонка.

За словами Генпрокурора, Л.Черновецького вже допитали за низкою кримінальних справ і його чекають ще допити і очні ставки.

«Доводити причетність колишнього мера складно, і нам дуже потрібні деякі особи, які перебувають сьогодні в розшуку, які могли б значною мірою прояснити ситуацію», - сказав В.Пшонка, підтвердивши, що в цьому списку є і В'ячеслав Супруненко.

Детальніше читайте в інтерв'ю Олександри Примаченко з Віктором Пшонкою у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна», який вийде у суботу, 28 травня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі