Голова МОЗ: Ситуація в Маріуполі контрольована

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У даний час ситуація в Маріуполі зі спалахом холери контрольована. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко після відвідання в інфекційному відділенні міської лікарні Маріуполя чотирьох хворих городян.

Міністр зазначив, що приїхав до Маріуполя за завданням президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова. «У процесі візиту з'ясували перше - ситуація тут контрольована», - сказав голова МОЗ.

О.Аніщенко повідомив, що стан двох чоловіків старше 55 років і жінки похилого віку залишається стабільним, їх усіх госпіталізовано, додавши, що вчора було госпіталізовано ще одну людину зі схожими симптомами.

«У нього бактеріологічний аналіз поки не підтверджено, але джерело - ті самі бички, якими його пригостили рибалки. Він чистив їх для кішки, для себе не використовував, але, ймовірно, погано помив руки», - розповів О.Аніщенко.

При цьому міністр нагадав, що двоє з трьох хворих рибалок їли виловлених бичків, а третій рибалка, за його словами, «під час вахти впав і нахлебтався води».

За його словами, міська влада, обласна держадміністрація, міська та обласна санепідемстанції взяли вичерпний комплекс заходів, щоб запобігти поширенню інфекції.

Голова МОЗ зазначив, що через те, що сталося, проведено перехлорування води у водопровідній мережі.

О.Аніщенко також повідомив, що 30 травня було взято більше 20 проб питної, річкової та морської води, фекальних мас, у місцевих рибалок взято для дослідження виловлену ​​ними рибу, щоб визначити «осередок зараження». Перші результати будуть відомі протягом двох днів.

Нагадаємо, у Маріуполі зареєстровано 3 випадки підозри захворювання на холеру. Вік хворих - 55 років і старше, їх госпіталізовано і вони отримують необхідний лікувально-діагностичний комплекс в інфекційному стаціонарі госпітальної бази Маріуполя. За попередніми даними епідеміологічного розслідування, хворі готували і вживали рибу, виловлену в Азовському морі. Випадки захворювання безпосередньо між собою не пов'язані.

30 травня в Маріуполі було введено заборону на купання, риболовлю і продаж риби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі