США розслідують справу щодо злому китайськими хакерами сотень акаунтів Gmail

Поділитися
© mabila.ua
Влада США стурбована заявою Google про причетність китайської влади до злому поштових акаунтів корпорації, серед яких були електронні адреси високопоставлених американських чиновників і політичних діячів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву глави держдепартаменту США Хілларі Клінтон.

Уряд США має намір зайнятися розслідуванням справи.

Раніше повідомлялося, що Google звинуватив владу Китаю у зломі поштових акаунтів. Проте влада Китаю заперечує причетність до зломів Gmail.
Раніше корпорація вже неодноразово стикалася з проблемами в роботі у Китаї. Китайська влада виступає за обов'язкову цензуру пошукових запитів в американському пошуковику. Протягом чотирьох років Google слідував
їх вимогам. Заради цього компанії довелося змінити традиційний алгоритм пошуку і встановити фільтри, які блокували доступ до неблагонадійних, з точки зору Пекіна, сайтів.
У січні 2010 року Google перестав дотримуватися угоди, після того як невідомі хакери атакували поштовий сервіс, зламавши електронні поштові скриньки кількох китайських правозахисників. Тоді компанія порахувала, що напад організовано владою Китаю. У скандал втрутилася американська влада, а Китай назвав рішення Google про відключення самоцензури великою помилкою.
Wikileaks в кінці 2010 року опублікував листування представників Google з посольством США в Китаї, де вони називають хакерську атаку «100% політичною»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі